'Brusselse OCMW’s boycotten terugvordering uitkering Syriëstrijders'

© brusselnieuws.be
01/09/2015

Het Brussels gerecht probeert al een jaar uitkeringen voor Syriëstrijders terug te vorderen. Via de RVA of de kinderbijslag lukt dat. Maar op de medewerking van Brusselse OCMW’s hoeft het gerecht niet te rekenen, zegt Brussels procureur-generaal Johan Delmulle.

Tijdens de openingsspeech van het gerechtelijk jaar stak de Brusselse procureur-generaal Johan Delmulle zijn ongenoegen over de Brusselse OCMW’s niet onder stoelen of banken. Dat meldt De Standaard.

Het Brusselse gerecht spoorde het voorbije jaar al bijna 85.000 euro op aan terug te vorderen uitkeringen. De parketten rekenen daarvoor op de medewerking van de RVA voor de werkloosheidsuitkeringen en op OCMW’s als het om leefloners gaat. De Brusselse OCMW’s verschuilen zich dikwijls achter hun beroepsgeheim.

"Dat zou niet mogen", zegt Delmulle. "Het is niet geweten welke bedragen de OCMW’s al hebben uitgekeerd of wat zij hebben gedaan om onrechtmatige bedragen stop te zetten en terug te vorderen. Ook andere relevante elementen uit het dossier delen ze niet mee aan politie en gerecht. Nochtans is dat belangrijk om een volledig en correct beeld te krijgen over de betrokken persoon."

De procureur-generaal vraagt nu dat het parlement zich buigt over deze zaak en de OCMW’s verplicht om informatie uit te wisselen met politie en parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni