Brusselse Keukens bestellen 20 ton appelen en peren

© FM Brussel
08/09/2014

De Brusselse Keukens, verantwoordelijk voor maaltijden in scholen en ziekenhuizen, zetten meer appelen en peren op het menu. Daarmee willen ze de boeren steunen die lijden onder het embargo van Rusland.

De Brusselse Keukens bestellen 20 ton fruit om de Belgische fruittelers te steunen die getroffen worden door het embargo in Rusland. Andere jaren is dat maar 3 tot 4 ton.

De Keukens leveren maaltijden aan onder meer scholen en ziekenhuizen. Daar krijgt u de komende maanden dus vaker dan anders een appel of peer als dessert.

"De komende twee maanden krijgen appelen en peren voorrang bij de samenstelling van de menu's voor de afnemers van de Brusselse Keukens", zegt Thibault Sion. "Schoolkinderen, ziekenhuispatiënten, bewoners van rust- en verzorgingsinstellingen en gebruikers van de kantines krijgen als dessert twee keer per week een heerlijk stuk fruit uit onze boomgaarden aangeboden."

In totaal leveren de Brusselse keukens zo'n 10.000 maaltijden per dag af, daarvan zo'n 7.000 in scholen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni