Brusselse kandidaten 'Mijn Pop-Up Restaurant' gaan voor street food

© brusselnieuws.be
20/03/2015

Liselotte Hooge (25) en Miguel De Buck (24) zullen de Brusselse kleuren verdedigen in het programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’ op VTM. Met een eigentijds street food-concept wisten ze de jury te overtuigen.

Liselotte en Miguel kennen elkaar al enkele jaren, en waren tot anderhalf jaar geleden zelfs een koppel. Nadien besloten ze verder te gaan als vrienden en werkpartners. Samen nemen ze het op tegen vier andere koppels in Antwerpen, Hasselt, Aalst en Oostende.

De koppels strijden voor de tweede editie van het VTM-programma om de hoofdprijs van 100.000 euro. Vorig jaar won Brussel al de prijs met het ‘Sticks & Stones’- restaurant van Jaro en Hanne op het Muntplein. Dit jaar is het dus aan Liselotte en Miguel om de titel te verdedigen met een restaurant op de Vismarkt.

Met een eigentijds street food-concept wisten ze in de tweede aflevering van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ de jury te overtuigen. Hun ‘opgewaardeerde’ pita werd niet laaiend enthousiast ontvangen, maar het concept getuigde van enig potentieel.

Naast juryleden Sergio Herman en Alex Callier, geloofde ook jurylid Sepideh Sedaghatnia in het koppel. “Het is een goed thema, maar er zijn nog enkele werkpunten. Ik geloof dat het echt goed kan worden.”

Street food is in Brussel al enkele jaren aan een opmars bezig. Zo vindt nu de tweede editie van het Brussels Street Food festival plaats, dat een onderdeel uitmaakt van het Irisfeest. Op 8, 9 en 10 mei biedt het festival een uniek gastronomisch parcours aan met een waaier van smaken.

Op 28 maart openen de vijf pop-uprestaurants de deuren. Het programma loopt elke dinsdag- en donderdagavond om 20.35u op VTM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni