Brusselse excellenties op de fiets (en ten val)

© brusselnieuws.be
18/09/2014

Het is ook voor de Brusselse ministers de Week van de Vervoering, en dat lieten ze zien door met de Fietsersbond naar de ministerraad te trappen. Minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) kwam er echter niet zonder kleerscheuren vanaf. [+video]

De Brusselse ministers trokken voor de gelegenheid in groep en per fiets naar de ministerraad. Ze werden er opgewacht door de Fietsersbond en Gracq, die klaarstonden met hun eisen voor fietsvriendelijke maatregelen.

Onderweg wees de Fietsersbond ook op hindernissen en obstakels die fietsers het leven moeilijker maken. Minister Fremault (CDH) kon dat aan den lijve ondervinden, toen ze van een hoge borduur manoeuvreerde en daarbij tegen de grond ging. Helaas voor haar gebeurde dat net onder de neus van enkele televisiecamera's.

De minister kan er zelf wel mee lachen. "Volgende keer zet ik zijwieltjes aan mijn fiets", schrijft ze op haar Facebookpagina.

De fietsverenigingen drongen bij de excellenties aan op een vermindering van het autoverkeer, meer verkeersveiligheid en schonere lucht. Betere fietsparkings en actie tegen fietsdiefstal behoren ook tot hun eisenpakket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni