Brusselse agenten moeten dan toch niet onbeschermd de straat op

© FM Brussel
01/09/2015

De agenten van de zone Brussel Hoofdstad - Elsene hebben hun actie stopgezet en hebben het werk hervat. Gisteren protesteerden de verkeersagenten omdat ze ongewapend de straat op moesten, ondanks de terreurdreiging. Vanaf vandaag worden ze vergezeld van een gewapende inspecteur op een motorfiets.

Vandaag en morgen zullen de agenten die het verkeer moeten regelen op kruispunten, begeleid worden door een gewapende inspecteur op een motorfiets. Dat hebben de politievakbonden bekomen na hun protestactie van gisteren. De bedoeling is dat de agenten telkens geflankeerd zullen worden van een gewapende inspecteur.

"We gaan ervan uit dat ze die gewapende inspecteurs vanaf nu elke dag meekrijgen. We gaan dat moeten opvolgen, want ik weet dat het takenpakket van de politiemensen in Brussel uitermate groot is. Of dat volgehouden kan worden, gaan we van dag tot dag moeten evalueren", zegt Alain Peeters van politievakbond NSPV.

Sinds de verijdelde aanslag in Verviers staat het dreigingsniveau voor politiekorpsen op niveau 3. Verkeersagenten, die ongewapend zijn, mochten sindsdien niet meer alleen de straat op, enkel in het gezelschap van een gewapende inspecteur.

Normaal zouden de verkeersagenten vanaf vandaag opnieuw het verkeer moeten regelen zonder de begeleiding van een inspecteur. Maar door het protest van de politiebonden blijft die maatregel dus behouden. Ook de stakingsdreiging is van de baan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni