Brusselse agenten krijgen opleiding mensenrechten

© FM Brussel
10/03/2015

De agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad- Elsene krijgen opleidingen in het naleven van mensenrechten, het voorkomen van radicalisering en het verbeteren van de relaties met burgers.

Dat laten Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) en de politiezone weten.

De eerste opleiding is verplicht voor alle personeel van de zone, meer dan 2.600 personen. Ze krijgen lessen over diversiteit en de wetten omtrent racisme en homofobie.

De tweede opleiding is voor de interventieteams en de wijkagenten, mensen die in nauw contact staan met de bevolking. Deze opleiding moet de agenten alert maken voor radicalisering.

De laatste opleiding is specifiek voor personeel dat rechtstreeks in contact staat met de burger. De agenten moeten op fictieve situaties reageren. En daaruit conclusies trekken die de relatie tussen politie en bevolking moet verbeteren.

Mayeur liet het afgelopen jaar al meermaals verstaan dat hij wou werken aan het gedrag van de agenten in zijn korps. Met name de talrijke gevallen van politiegeweld waren hem een doorn in het oog. Eerder kondigde hij daarom ook al aan dat er camera's zouden komen in de commissariaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni