‘Brusselse agenten, draag altijd kogelvrije vest’

© FM Brussel
30/09/2014

De Brusselse politie krijgt van Binnenlandse Zaken het advies om scherpere veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo dragen agenten best altijd hun kogelvrije vest tijdens patrouilles. De raad komt er na verschillende pogingen tot brandstichting aan commissariaten.

Binnenlandse zaken raadt de politie aan om meer patrouilles in te zetten rond de commissariaten, en adviseert de agenten om niet meer op straat te komen zonder kogelvrije vest. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door politievakbond NSPV.

Dat gebeurt na twee voorvallen van brandstichting aan commissariaten.

In de nacht van zondag op maandag was er een brandstichting aan een politiecommissariaat in Kuregem. Onbekenden staken daar aan een raam twee gasflessen in brand. De schade bleef beperkt.

Maandagavond was er een nieuwe poging tot brandstichting, in een commissariaat van de zone Brussel hoofdstad-Elsene.

De agenten zullen de raadgevingen opvolgen, al is het niet zo dat er nu meer angst heerst binnen het korps, zegt Nicolas Beckers van politievakbond NSPV aan FM Brussel.

Het coördinatieorgaan voor dreigingsanalyse onderzoekt ook of het terreuralarm moet opgetrokken worden. Nu staat het op niveau 2, op een schaal van vier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni