Bij het begin van de competitie waren vrijdagavond alle ogen gericht op Basic-Fit Brussels dat BC Telenet Oostende op bezoek kreeg. Brussels begon met veel ambitie aan het seizoen en kon de regerende landskampioen verslaan met 87-79.

In een volle zaal begon Brussels met het mes tussen de tanden aan de wedstrijd. Brussels kwam dan ook snel 17-10 voor. Ondanks deze voorsprong kon Oostende een deel van die achterstand wegwerken en stond het na de eerste quarter 22-20.

In de tweede quarter kwam BCO helemaal terug en nam kwam het zelfs op voorsprong. Op enkele seconden van de rust bracht Donald Sims Brussels terug in de wedstrijd met een driepunter, 42-43.

Na de pauze kon Maxime Depuydt het voorbeeld van Donald Sims volgen, waardoor Basic-Fit Brussels opnieuw op voorsprong kwam na de derde quarter, 65-58.

Op 6 minuten van het einde werd het nog spannend. De 7 punten voorsprong kwamen nog in gevaar en Oostende kwam terug tot op 2 punten, maar Brussels zette de wil om te winnen door. De match eindigde op 87-79.

Een volgende belangrijke datum voor Brussels is 18 maart: dan speelt Basic-Fit "The Game" tegen Proximus Spirou Charleroi in Vorst Nationaal. De zaal biedt plaats aan 7399 fans, een pak meer dan de iets meer dan 1.000 die er in de zaal in Neder-Over-Heembeek binnen kunnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.