Stephan sportsfair

Brussels Sports Fair biedt kruisbestuiving tussen sport en reis

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
03/02/2016

Bent u een beginnende sporter? Wilt u zich specialiseren in een bepaalde discipline? Op de Brussels Sports Fair is er voor alle sporters wat wils, zelfs voor zij die willen reizen.

“Het idee van een sportbeurs hadden we al even, maar werd pas onlangs concreet toen we een manier zochten om meer bezoekers aan te trekken voor onze vakantiebeurs,” vertelt Peter Coun, woordvoerder van de Brussels Sports Fair. “Vandaag willen mensen actief zijn tijdens hun vakantie en met hun sport bezig blijven. Daarom hebben we dit concept bedacht, waarbij er een kruisbestuiving is tussen de salons.”

De sportbeurs richt zich zowel tot de beginnende als de ervaren sporter. Wilt iemand bijvoorbeeld van de twintig kilometer van Brussel overschakelen naar de marathon, dan kan hij er al de nodige informatie inwinnen. Wel zal er een zekere focus zijn op zij die georiënteerd moeten worden in het sportlandschap. Dat gebeurt aan de hand van infostands, demonstraties, initiaties, enzovoort. “Er zullen ook sportpersoonlijkheden aanwezig zijn om hun discipline te promoten. Een absolute aanrader is de demonstratie die Stéphane Prayas in het zwembad zal geven, de wereldkampioen Flyboard. Dat is een skateboard dat over het water zweeft, zoals in de tweede film van Back To The Future. Hij haalt er allerhande acrobatische stunts mee uit, zeer spectaculair.”

Vliegvissen in Schotland
Naast het bad zal er onder meer een Street Zone zijn waar bijvoorbeeld skateboard en urban climbing te zien zal zijn, zullen er trialdemonstraties te zien zijn in de Fiets Zone, kan men schieten als sport ontdekken in de Schietstand, en nog veel meer. “De beurs zal iets te klein zijn om er een hele dag rond te lopen, maar in combinatie met het vakantiesalon en Zenith kan je er zeker van ’s ochtends tot ’s avonds rondlopen.”

“Die kruisbestuiving houdt bijvoorbeeld in dat je op de sportbeurs informatie kan inwinnen over vliegvissen en op het vakantiesalon kan rondkijken waar je de sport in Schotland kan beoefenen. Dat geldt ook voor leuke fietsvakanties in Frankrijk bijvoorbeeld. Beide salons vullen elkaar goed aan.”

De Brussels Sports Fair vindt plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 7 februari in Paleis acht, elke dag van 10 tot 18 uur en op vrijdag tot 21 uur. Tickets kosten tien euro en geven toegang tot de drie salons.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni