Brussels parlementslid ruilt MR voor PS

© brusselnieuws.be
18/12/2014

Het Brusselse parlementslid Zahoor Manzoor (45) stapt over van MR naar PS omdat hij zich niet kan vinden in de besparingsmaatregelen van de federale regering. Hij is ook kwaad over de 'racistische uitspraken' van staatssecretaris Theo Francken (N-VA).

De overstap van Manzoor is donderdag bevestigt door PS-fractieleider Philippe Close.

Volgens de PS keert Manzoor de MR de rug toe omwille van de "antisociale maatregelen van de nieuwe federale regering, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd, de indexsprong en de verhoging van het remgeld".

Hij stoort zich ook aan de "racistische uitspraken van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken." De PS accepteert het lidmaatschap van het parlementslid.

Manzoor is een dokter geboren in Pakistan, die sinds zijn 8 jaar in Brussel woont. Op 25 mei is hij voor het eerst werd verkozen. Volgens zijn nieuwe partij is hij "diep verontwaardigd over deze uitspraken en de minachting voor sommige minderheden."

De partij noemt Manzoor "een geëngageerde arts, die actief is in de sociale geneeskunde in de hoofdstad, en zich in het parlement wil concentreren op werk en gezondheid."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni