Brussels pandjeshuis op ramkoers met Cash Converters

© brusselnieuws.be
16/12/2014

Pandjeshuis Berg van Barmhartigheid heeft Cash Converters voor de rechter gesleept omdat de keten spullen in pand zou nemen. De Berg van Barmhartigheid is zowel een burgerlijke als strafrechtelijke procedure gestart, maar die eerste loopt al met een sisser af.

Dat melden de Franstalige kranten Le Soir en La Capitale.

Cash Converters is een keten die tweedehands spullen van particulieren koopt en verkoopt. Momenteel geeft de winkel klanten een “buy back”-optie, die hen toelaat het verkochte goed weer terug te kopen.

Voor de Berg van Barmhartigheid, die in België het monopolie heeft op het in pand nemen van spullen, overtreedt Cash Converters met die actie zowel de strafwet als de handelswet.

En dus diende de lommerd uit de Marollen rechtszaken in bij de Brusselse strafrechtbank en de burgerlijke handelsrechtbank. Die laatste heeft nu besloten dat ze geen uitspraak kan doen vermits dezelfde zaak ook door de strafrechter wordt behandeld. Omdat het nog lang kan duren voor die uitspraak doet, gaat het pandjeshuis misschien in beroep.

Cash Converters zelf ziet de ‘buy back’-actie als een verkoop op afbetaling, een vorm van krediet die in België volledig legaal is. Als je niet tijdig afbetaalt, kan de verkoper dat wat je gekocht hebt terugnemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni