Tijdens de voormiddag de recreatieve atleten, na de middag de toppers. De Brussels Grand Prix geeft iedereen de kans om de bekende piste van het Koning Boudewijnstadion te betreden. Maar voor hoe lang nog?

“We verwachten om en bij de achthonderd atleten tijdens de voormiddag,” vertelt Frédéric Xhonneux (32), verantwoordelijke voor de atleten tijdens de Brussels Grand Prix. “Iedereen mag deelnemen, zolang hij of zij bij een atletiekclub is aangesloten en zich heeft ingeschreven. De combinatie van recreanten en toppers komt ook wel voor bij andere meetings, maar de verhouding weegt bij ons toch zwaarder door naar de kant van de recreanten.”

De Brussels Grand Prix is voor zijn zevende editie een samenwerking aangegaan met International Flanders Athletic Meeting (IFAM). Zij hebben een uitstekende reputatie, onder meer dankzij de organisatie van de meeting van Oordegem. “We hebben hun sterke punten met die van ons gecombineerd. Het zal er professioneler aan toegaan, en zij beschikken over een uitgebreid en aantrekkelijk adressenboekje.”

“Van toppers mag je onder meer Anne Zagré verwachten, Chamberry Muaka en al de Borlées, uitgezonderd Jonathan. Hij volgt een ander programma. Dat zijn allemaal Brusselaars, ja. Zij willen geen enkele kans missen om in dit prestigieus stadion te schitteren.”

Catastrofe
Xhonneux verwacht meer dan duizend toeschouwers. Het is dan ook een uitgelezen kans voor atletiekfans om hun helden van dichtbij te zien en om een handtekening te vragen. Of ze nog lang zullen kunnen genieten van deze toegankelijke meeting valt nog af te wachten, gezien de ontwikkelingen rond het nieuwe Eurostadion. “Een groot stadion als de Heizel is voor ons niet absoluut nodig, maar alleszins wel een aangepast stadion. Ik heb geruchten gehoord dat men denkt aan een stadion met een piste en een centraal synthetisch veld, voor hockey. Dat zou een catastrofe zijn voor de werpnummers.”

“We hebben evenementen nodig om de atletiek te doen leven. Het Koning Boudewijnstadion is er niet alleen voor voetbalwedstrijden en de Memorial Van Damme. Je hebt het Belgisch kampioenschap atletiek, de werking van Excelsior, wij, … Brussel heeft een goed atletiekstadion nodig.”

De ingang voor de Brussels Grand Prix kost zeven euro, -13-jarigen mogen gratis binnen. Alle informatie vindt u op www.brusselsgrandprix.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni