Brussels Gewest kan voorlopig geen nieuw personeel aanwerven

© brusselnieuws.be
04/08/2015

De Brusselse regering heeft besloten om 250 nieuwe personeelsleden aan te werven, om alle nieuwe bevoegdheden vanwege de zesde staatshervorming op te vangen. Maar een arrest van de Raad van State veroorzaakt een ongewilde wervingsstop. Ook promoties kunnen voorlopig niet.

Alle aanwervings- en promotieprocedures in het Gewest zijn sinds 5 juni bevroren. Dat meldt Le Soir.

Dat komt omdat de Raad bepaalde beslissingen van de Gewestregering inzake het administratieve en verloningsstatuut heeft bevroren. Die tekst, die in maart 2014 in zijn huidige versie is goedgekeurd, wordt aangevochten door een aantal ambtenaren. Enkele artikelen uit het statuut zijn geannuleerd, maar daarmee dreigt het hele statuut op de helling te komen te staan.

Secretaris-generaal van de Brusselse gewestelijke publieke diensten Christian Lamouline zegt in de krant dat "de Brusselse regering al gereageerd heeft". Tijdens de laatste ministerraad voor de vakantie heeft Fadila Laanan (PS), staatssecretaris van Openbaar Ambt, een gecorrigeerde tekst voorgesteld.

Lamouline legt uit dat het voorstel nu moet gevolgd worden door sociaal overleg en voorgelegd aan de Raad van State, en dan kan aangenomen worden door de Brusselse regering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni