Brussels gemeenteraadslid dient klacht in tegen Francken

© brusselnieuws.be
17/10/2014

Gemeenteraadslid Zoubida Jellab (Ecolo) van de stad Brussel heeft klacht ingediend tegen staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA). Jellab roept daarvoor de wet-Moureaux in, ook bekend als de antiracismewet.

Zoubida Jellab diende vrijdag klacht in bij de politie van Brussel Hoofdstad-Elsene.

“Deze week waren er elke dag nieuwe onthullingen over onaanvaardbare mails of uitspraken van Theo Francken. Het is ondraaglijk geworden”, zegt Jellab aan de RTBF.

De staatssecretaris kreeg het in de Kamer zwaar te verduren toen eerst bekend raakte dat hij aanwezig was op het verjaardagsfeestje van gewezen senator Bob Maes, de oprichter van de Vlaamse Militanten Organisatie (VMO). Nadien kwamen vroegere e-mails en posts van zijn Facebookpagina naar boven.

De krant De Morgen haalde vrijdag ook een e-mail uit 2007 boven waarin Francken schrijft dat homobashing in de hoofdstad “alles te maken heeft met het hoge aantal islamieten en kutmarokkaantjes”.

Donderdag verontschuldigde de N-VA’er zich in de Kamer voor het feit dat hij met een aantal uitspraken uit het verleden mensen heeft gekwetst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni