gay sports

Brussels Games breken nu al record

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
10/09/2014

Brussels Gay Sports (BGS) doet het weer: voor de 22e keer brengen de Brussels Games honderden sporters samen om het dit weekend tegen elkaar op te nemen in verschillende disciplines. De zwemmers moeten wel uitwijken naar Mechelen.

“Het stramien van het tornooi ligt ondertussen vast: vrijdagavond komen de deelnemers samen aan de Sint-Gorikshallen voor een hapje en een drankje, op zaterdag gaat het eigenlijke tornooi door en na een ontspannende duik in het zwembad van de Vrije Universiteit Brussel sluiten we de dag af met onze befaamde fuif in de Magdalenazaal,” vertelt voorzitter Bruno Olislaeger. “Er zakken al zeker meer dan 570 sporters af, ons deelnamerecord wordt dit jaar dus gebroken.”

Badminton, volleybal, zaalvoetbal, maar ook workshops fitness en georganiseerde wandelingen komen aan bod. De Brussels Games pakken uit met een uitgebreid sportaanbod. Het is dan ook een van de vijf grootste Europese multisporttornooien voor LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender) en geniet nogal wat aanzien, net als de club. “We zijn zowel bij de Europese als de wereldwijde federatie aangesloten en zijn zeker geen kleine club. De uitstekende prestaties van (onder meer) onze zwemmers zorgen ook voor de nodige publiciteit. Laat ons zeggen dat we in sommige disciplines top zijn op amateurvlak. Het is dus zeker de moeite om dit weekend een kijkje te komen nemen.”

“De Brussels Games gaan op diverse locaties in de hoofdstad door, maar voor het zwemmen moeten we uitwijken naar Mechelen. Dat is zeer jammer. Niet-competitieve baden en baden van 33 meter kwamen sowieso niet in aanmerking. Al de andere zwembaden hebben we aangeschreven, maar zonder succes. Het is steeds moeilijker om als sportclub beschikbare infrastructuur te vinden in Brussel en dat geldt ook voor andere disciplines.”

Brussel holebistad
Toch hoopt BGS dat de Brussels Games in de toekomst nog meer aanwezig zullen zijn in de hoofdstad, onder meer door de activiteiten wat meer te bundelen op bepaalde locaties. Ze werken nu ook samen met Visit Brussels om Brussel als holebistad in het buitenland te promoten. “We tonen aan de jonge holebi’s dat je niet per se op café moet gaan om mensen te ontmoeten, het kan ook gewoon al sportend. Heel wat buitenlanders die bij ons zijn aangesloten, herhalen ook regelmatig dat de club hen helpt bij hun integratie. Dat zijn ontegensprekelijk sterktes van onze club.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni