Basketbaltornooi Brussel

Brussels begint met ambitie aan nieuwe basketseizoen

FVDE
© FM Brussel
02/10/2015

Basketbalploeg Basic-Fit Brussels begint vrijdagavond met hoge ambities aan het nieuwe seizoen. “Ik ben er zeker van dat we de play-offs zullen halen”, klinkt het strijdvaardig bij trainer Serge Crevecoeur.

Brussels krijgt meteen een zware dobber voorgeschoteld, met de komst van landskampioen BC Telenet Oostende. Tijdens de voorbereiding wist Brussels Oostende wel nog te kloppen, en ook vorig seizoen waren het steeds spannende duels.

Vorig seizoen kende Brussels enkele sterke periodes, maar uiteindelijk strandde Brussels op een teleurstellende voorlaatste plaats. Dit seizoen hoopt Basic-Fit beter te doen. De sterkhouders zijn gebleven, zoals Domien Loubry, Donald Sims en Rion Brown.

Brussels was niet erg actief op de transfermarkt, maar haalde wel twee mooie namen binnen. Zo is er de comeback van de center Brandon Ubel. De Amerikaan brak twee jaar geleden door bij Brussels, en keert nu na een jaartje bij Port of Antwerp Giants terug. “Hij komt terug thuis. Hij heeft nu meer ervaring en is beter geworden in het verdedigen. Dat hadden we nodig van hem”, zegt trainer Serge Crevecoeur aan FM Brussel.

Ervaring
En de club haalde extra ervaring binnen met Guy Muya, voormalig Belgisch international en actief bij onder meer Luik, Oostende en Bergen. “Hij was twaalf jaar Belgian Lion en speelde mee op twee Europese Kampioenschappen. Hij is een echte leider, en we hadden iemand nodig die de ploeg op sleeptouw kan nemen”, aldus Crevecoeur.

Volgens Crevecoeur is Brussels in staat om beter te doen dan de voorbije twee seizoenen, toen het negende en achtste eindigde in de stand. “We zijn heel compleet, ik denk dat de ploeg veel meer in evenwicht is tussen defense en offense. Iedereen kan gevaarlijk zijn en tegelijkertijd ook goed verdedigen. Dat is de sterkte van de ploeg.”

Nog een belangrijke datum voor Brussels is 18 maart: dan speelt Basic-Fit "The Game" tegen Proximus Spirou Charleroi in Vorst Nationaal. De zaal zal plaats bieden aan 7399 fans, een pak meer dan de iets meer dan 1.000 die er in de zaal in Neder-Over-Heembeek binnen kunnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni