Brussels Beer Project opent brouwzaal in Dansaertstraat

© brusselnieuws.be
20/10/2015

De participatieve Brusselse brouwerij Brussels Beer Project (BBP) opent zaterdag zijn brouwzaal en degustatiezaal op nummer 188 van de Antoine Dansaertstraat, op een steenworp van het kanaal. BBP presenteert er zaterdag drie nieuwe bieren. Op termijn wil het er jaarlijks 20 voorstellen, waarvan eentje dan op de markt moet komen.

In het 500 m² grote gebouw hopen Oliver de Brauwere en Sébastien Morvan, de mensen achter BBP, een 20-tal bieren per jaar te brouwen, in samenwerking met amauteur-brouwers.

De zaal heeft een capaciteit van 2.500 hectoliter. De Brauwere en Morvan willen elk jaar één bier commercialiseren dat door de mensen wordt gekozen uit de twintigtal brouwsels. Het uitverkozen bier zullen ze dan met hun eigen brouwersinstallatie brouwen.

De brouwzaal in de Dansaertstraat heeft een waarde van 150.000 euro, een bedrag dat door een participatieve financiering werd betaald. De degustatiezaal zal drie dagen geopend zijn: donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 14 tot 22 uur.

Het brouwerijproject, gelanceerd in 2013, wordt de vierde officiële brouwerij die geopend wordt in Brussel, naast Cantillon, de la Senne en En Stoemelings.

De reportage van tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni