Brussels archiveringsbedrijf overgenomen door Sony

© brusselnieuws.be
02/07/2015

Brussels archiveringsbedrijf Memnon, dat onder andere het geluid- en videoarchief beheert van de VRT en de klassieke Koningin Elisabethwedstrijd, zet groots in. Door in zee te gaan met electronicareus Sony krijgt het bedrijf een wereldwijd klantennetwerk. Het bedrijf, gevestigd in het Flageygebouw in Elsene, behoudt ook na de overname zijn autonomie.

“Operationeel verandert er niets, maar we krijgen wel in één klap toegang tot het wereldwijde verkoopnetwerk van Sony,” zegt de oprichter van Memnon aan De Tijd. Beeldmateriaal archiveren, geluidsopnames restaureren, analoge opnames omzetten naar digitale: veel bedrijven hebben vroeg of laat een archiveringssysteem nodig.

Met zo’n vijftig medewerkers verspreid in Brussel en Luik is Memnon onbekend, maar zeker niet klein. “Er zijn nog zeker een miljard banden te verzilveren. Maar om dat potentieel te verzilveren, moet je snel kunnen schakelen,” zegt oprichter Michel Marten aan De Tijd. Daarom besloot Memnon in zee te gaan met Sony.

Binnen Sony behoudt Memnon zijn autonomie. Sony maakt op zijn buurt graag gebruik van de extra service die zij hun klanten met het digitale archiveringssysteem kunnen bieden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni