Brussels Airport, slechtste leerling van de klas qua geluidshinder

© FM Brussel
28/04/2015

De impact die Brussels Airport op haar omgeving heeft is groter dan bij andere vergelijkbare luchthavens. Dat blijkt uit een studie die het gewest liet uitvoeren. Vooral de geluidsoverlast is nergens anders zo groot.

Dat blijkt uit een studie van de onderzoeksbureaus Atech en Anotec, in La Libre en La Dernière Heure. De Brusselse minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) liet die uitvoeren.

De studie vergeleek de nationale luchthaven met een tiental andere luchthavens in de wereld. Zo werden ook de luchthavens van Charleroi, Manchester, München, Wenen, Vancouver, Sydney, Portland, Toulouse en Schiphol onderzocht.

Bij andere luchthavens is de impact op de buurt kleiner, stellen de onderzoekers. Die stellen alles in het werk om de geluidsoverlast voor de dichtbevolkte wijken te beperken. De luchthaven van Zaventem daarentegen levert niet genoeg inspanningen om de geluidsoverlast voor de buurt te beperken.

"Er worden wel degelijk operationele maatregelen genomen, maar we vinden geen beleid op het vlak van geluidsisolatie of schadeloosstelling van omwonenden", stelt de studie.

Bekijk de reportage van tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni