Brussels Airlines vraagt 'ebolapremie' aan WHO

© brusselnieuws.be
24/10/2014

Brussels Airlines heeft een brief verstuurd naar de directrice van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Daarin suggereert het bedrijf dat de WHO een premie zou moeten betalen aan het personeel van de luchtvaartmaatschappijen die de vluchten verzekeren naar de drie West-Afrikaanse landen waar ebola het zwaarst huishoudt.

Dat meldt de krant Le Soir vrijdag.

Brussels Airlines zegt in de brief op zoek te zijn naar een manier om de inspanningen van het personeel dat naar Sierra Leone, Guinee en Liberia blijft vliegen te valoriseren. Maar het initiatief moet wellicht ook voorkomen dat het personeel op die bestemmingen in West-Afrika zou afhaken.

Zij vliegen vrijwillig op deze routes. Tot nu toe hebben van de 800 personeelsleden die op Afrika vliegen ongeveer 200 mensen aangegeven dat ze niet meer op de vluchten naar deze drie West-Afrikaanse landen willen werken.

Bernard Gustin, de CEO van Brussels Airlines, herinnert er in de brief aan dat de WHO heeft opgeroepen deze landen niet te isoleren, en medische en humanitaire transporten te blijven verzekeren.

Er zijn op dit moment nog maar drie luchtvaartmaatschappijen die op Freetown, Conakry en Monrovia vliegen. Dat zijn Brussels Airlines - die als enige de drie hoofdsteden bedient - Air France en Royal Air Maroc.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni