Brussels Airlines: ‘Uber-bon niet geldig in België’

© brusselnieuws.be
19/11/2014

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines verduidelijkt dat haar bon voor de taxidienst Uber niet geldig is in België. In Brussel is Uber immers illegaal. In Vlaanderen overweegt minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) de regels rond taxidiensten aan te passen.

Dinsdag raakte bekend dat Brussels Airlines uipakt met b.gift, een kerstcadeaubon voor een vlucht binnen Europa voor één, twee, drie of vier personen. Die geeft de houder recht op een rit ter waarde van 15 euro met Uber na zijn vlucht.

De bonnen lokten heel wat controverse uit. Uber werd door de rechter immers onwettelijk bevonden omdat ze zich niet aan de geldende regels voor de taxisector houden.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) nam daarop contact op met de luchtvaartmaatschappij. Die laat volgens hem weten dat de Uber-bonnen niet geldig zullen zijn in België.

Gisteren zei BA over de bonnen nog dat ze wel geldig waren in België, maar dat het niet de bedoeling was dat ze ook hier gebruikt zouden worden.

In Vlaanderen overweegt minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) de regels rond taxidiensten aan te passen om nieuwe concepten zoals Uber in te passen. Nu vallen de vervoersdiensten van Uber onder de bestaande regels rond het personenvervoer, maar de app niet. Dat heeft de minister geantwoord op een schriftelijke vraag van zijn partijgenote parlementslid Annick De Ridder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni