Brussels Airlines schrapt vlucht wegens zieke patiënt

© brusselnieuws.be
20/10/2014

Brussels Airlines heeft zondag een vlucht vanuit Washington naar Zaventem geschrapt omdat er zaterdag op het einde van de heenvlucht naar Washington een transitpassagier, die eerder van Monrovia naar Zaventem vloog, moest braken.

In afwachting van de resultaten van het medisch onderzoek van de man in Washington liet Brussels Airlines het toestel leeg terugvliegen. Het landde zondag omstreeks 17 uur in Zaventem.

Hoewel de kans klein was dat de man ebola had omdat er bij hem geen hogere temperaturen werden geregistreerd, was er over de aard van zijn aandoening twijfel en bij dergelijke gevallen hanteren wij een nultolerantie, meldde Brussels Airlines zondag op een persconferentie. Zolang daarover geen zekerheid was, liet Brussels Airlines het vliegtuig niet schoonmaken omdat in geval van ebola daarvoor speciale procedures gelden.

Zondagnamiddag kreeg de luchtvaartmaatschappij dan vanuit Washington te horen dat de man niet besmet was met ebola.

Deze maatregel heeft volgens Brussels Airlines niets te maken met de aanstelling van Erika Vlieghe als ebola-coördinator en de beslissing om bij aankomst in Brussels Airport de temperatuur van passagiers uit risicolanden te meten.

Brussels Airlines zegt dat deze procedure al enkele maanden geleden ingevoerd werd en al enkele keren toegepast werd. Dat was in augustus blijkbaar nog het geval bij een passagier uit een risicoland die, zoals achteraf bleek, aan malaria leed.

De ceo van Brussels Airlines verdedigde zondag op een persconferentie "bij gebrek aan objectief risico" de beslissing van BA om op de landen waar ebola heerst te blijven vliegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni