Brussels Airlines plant morgen weer vluchten naar ebolagebied

© brusselnieuws.be
26/08/2014

Brussels Airlines (BA) heeft voorlopig geen plannen om Guinee, Liberia en Sierra Leone permanent te vermijden. De vluchten naar de drie 'ebolalanden' werden de voorbije dagen geschrapt om ‘operationele redenen’: de crew wil er niet meer overnachten en buurland Senegal wil hen niet meer ontvangen.

Sinds zaterdag zijn de vluchten van BA naar de drie West-Afrikaanse landen die getroffen zijn door ebola opgeschort.

“We vliegen puur om technische redenen niet”, benadrukt woordvoerster Kim Daenen van Brussels Airlines in gesprek met brusselnieuws.be.

Een tussenstop voor een crewwissel in de Senegalese hoofdstad Dakar is immers niet meer mogelijk, omdat Senegal geen vluchten meer toestaat vanuit de West-Afrikaanse landen die getroffen zijn door het ebolavirus.

Brussels Airlines werkt aan een snelle oplossing om de vluchten te hervatten en is daarvoor “intensief in gesprek” met de betrokken partijen.

Zodra de luchtvaartmaatschappij een nieuwe crew base heeft gevonden of met Senegal een regeling kan uitwerken, hernemen de vluchten. Dat zou normaal morgen het geval moeten zijn.

Geen overnachtingen in Liberia meer
​De tussenstop in Dakar kwam er na protesten van het personeel over de geregelde overnachtingen in Liberia.

Brussels Airlines heeft echter nog geen plannen om de 'ebolalanden' te vermijden. "Ons personeel is voldoende voorbereid, de kans dat iemand met ebola aan boord komt, is klein”, zegt Daenen. “Op de lokale luchthavens moet iedereen bij het boarden twee keer langs een warmtescanner die koorts kan detecteren, zowel passagiers als personeel.”

BA, Royal Air Maroc en Air France zijn ondertussen de enige drie luchtvaartmaatschappijen die Sierra Leone, Liberia en Guinee nog met de buitenwereld verbinden. Bij de Franse maatschappij riepen de vakbonden vorige week wel op de vluchten naar het ebolagebied te boycotten.

Ook in Congo werd het ebolavirus inmiddels vastgesteld. Maar daar is Brussels Airlines niet van plan vluchten te schrappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni