Brussels Airlines huldigt René Magritte in de lente. In de lucht?

AB
© brusselnieuws.be
07/02/2016

Brussels Airlines heeft in de lente plannen met de surrealistische kunst van schilder René Magritte. Op Instagram toont de luchtvaartmaatschappij al een kleine teaser over hoe ze haar vliegtuigen met zijn kunst zou kunnen verenigen.

Magritte's schilderijen inspireren merken wel vaker voor een capsulecollectie. Delvaux lanceerde in 2015 bijvoorbeeld al de handtassencollectie ​Dans les nuages met prints van Magritte's felblauwe lucht met wolken. Ook Neuhaus verpakte al pralines in geschenkdozen waarop de schilder met zijn bolhoed staat afgebeeld.

De steeds terugkerende objecten uit het surrealistische werk van de Brusselse schilder zijn dus niet alleen een streling voor het oog. Ze bewezen hun diensten ook al voor meerdere commerciële promocampagnes.

Of we in de lente kunnen vliegen in een toestel dat beschilderd is met groene appels of bolhoeden maakt Brusselse Airlines nog niet bekend. Misschien leent Magritte's thema met wolken en vogels zich beter voor een eerbetoon in de lucht, zo doet ook het beeld dat ze vandaag vrijgeven vermoeden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni