Panorama Brussel

Brussels Academy legt regeerakkoord uit

© brusselnieuws.be
23/09/2014

Wilt u graag weten wat buitenlandse proffen over Brussel denken of wat er nu eigenlijk in het regeerakkoord staat? Een nieuwe reeks lessen en seminars van Brussels Academy belicht verschillende facetten van de hoofdstad.

Brussels Academy, een initiatief van een aantal academici van het Brussels Studies Institute, start met een nieuwe reeks bijeenkomsten en lezingen. Iedereen is er welkom om de stad beter te leren kennen.

Nieuw zijn de Stadssalonsurbains in de Beursschouwburg, op vrijdag in de vroege avond. Dat tijdstip moet professionals over de streep trekken om na het werk een salon bij te wonen. Er komen dan buitenlandse professoren langs die als buitenstaander een verrassende blik op Brussel kunnen werpen. De eerste spreker is Patrick Le Galès van Sciences Po in Parijs.

Daarnaast is er een reeks van vijf lessen door Yves Goldstein, de kabinetschef van minister-president Rudi Vervoort, over het Brusselse regeerakkoord.

Speciale aandacht is er voor de culturele sector, waarvan de ontwikkeling in de laatste veertig jaar onder de loep genomen wordt.

Ook de basiscursus over Brussel door professor Eric Corijn gaat nog altijd door.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni