Brussel in middenmoot qua bierprijs

© brusselnieuws.be
30/06/2015

De prijs van een biertje in Brussel is redelijk bescheiden in vergelijking met heel wat wereldsteden. De Belgische hoofdstad staat op de 36ste plaats in de bierprijsindex van GoEuro. De goedkoopste bierstad is Krakau. De duurste is Genève.

GoEuro keek in 75 wereldsteden naar de vijf meest geïmporteerde bieren en het belangrijkste lokale bier. Met de verzamelde gegevens werd een index opgesteld die aangeeft wat de gemiddelde prijs is voor een glas bier van 33 centiliter. Niet alleen de prijs op café, maar ook in de supermarkt telde mee.

Wat blijkt? De goedkoopste biersteden zijn vooral te vinden in Oost-Europa, met Krakau (1,48 euro), Kiev (1,49 euro) en Bratislava (1,51 euro) in de top drie. Brussel volgt op de 36ste plaats met een gemiddelde prijs van 2,84 euro. Daarmee is de Belgische hoofdstad goedkoper dan Wenen of Parijs, maar duurder dan Berlijn of Amsterdam.

Helemaal onderaan de tabel vinden we vooral steden in Noord-Amerika, Azië en Scandinavië. De allerduurste bierstad is evenwel het Zwitserse Genève, waar de prijs gemiddeld 5,64 euro zou bedragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni