Brussel lanceert project tegen stereotiepe beroepskeuze

© Belga
04/08/2015

De Brusselse werkgeversorganisatie Beci en Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) lanceren samen het project 'Mijn Job is mijn keuze!'. Ze willen de stereotiepe beroepskeuze bij mannen en vrouwen doorbreken, in het bijzonder bij knelpuntberoepen.

Naaisters, verpleegsters, schoenmakers, informatici, ingenieurs of mecanicien: de zoektocht naar werk bij de Brusselse jeugd verloopt nog te stereotiep.

"Er zijn best wel vrouwen die loodgieter of informaticus willen worden, of hier interesse in hebben, maar niet durven omdat onze maatschappij deze beroepen stereotypeert naar mannen", zegt staatssecretaris Bianca Debaets. "Ik wil de interesse voor atypische beroepen en knelpuntberoepen aanwakkeren. Beci heeft hier de expertise en ervaring om dit uit te werken."

De Brusselse werkgeversorganisatie heeft een cel diversiteit die onder meer werkt rond genderproblematiek. Het project 'Mijn Job is mijn keuze!', dat loopt van 1 september 2015 tot 30 juni 2016 begint met een zoektocht naar mentors en scholen die willen meewerken aan het project. In een tweede fase komt er een miniwebsite en een sociale media-campagne. Dan volgt een studiedag met leerkrachten en professionals over beroepsoriëntatie en een persconferentie. Beci zal tot slot een systeem van mentoren en bijhorende website ontwikkelen waar de werkzoekenden getuigenissen kunnen raadplegen van mannen en vrouwen met een atypisch beroep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni