Brussel krijgt nieuwe loopwedstrijd van 10 kilometer

© brusselnieuws.be
20/02/2015

Op zondag 19 april kunnen sportievelingen deelnemen aan de eerste 10 kilometer van Brussel. De lopers schieten uit de startblokken in het Koning Boudewijnstadion en de finishlijn ligt in Paleis 12 aan de Heizel.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de vzw Memorial Van Damme en Golazo Sports. De keuze voor het Koning Boudewijnstadion als startplaats is symbolisch. Sporters van over heel de wereld komen er op 11 september namelijk bij elkaar om deel te nemen aan de bekende atletiekwedstrijd Memorial Van Damme.

“De 10.000 meter is het topnummer van de Memorial. Van de snelste 50 tijden ooit op een 10 kilometer gelopen, werden er niet minder dan 24 gerealiseerd in Brussel", valt op de website van de loopwedstrijd te lezen.

“Brussel heeft een lange traditie met de 10.000 meter. Het huidige wereldrecord, van de Ethiopiër Bekele, werd hier gevestigd. Normaal zitten de mensen te kijken vanuit het stadion, nu kunnen ze zelf meelopen”, verteld Wilfried Meert aan brusselnieuws.be

Het parcours, dat ook onder het Atomium passeert, eindigt in Paleis 12 op de Heizel. Daar worden de lopers onthaald met een lichtshow en knallende muziek van enkele dj’s.

De nieuwe 10 kilometer-wedstrijd heeft niets te maken met de bekende 20 kilometer van Brussel, die telkens eind mei wordt georganiseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni