© Renault Sport

Brussel kandidaat voor elektrische autorace

© brusselnieuws.be
19/06/2015

De Stad Brussel voert gesprekken met motorsportbond FIA om een race in de Formule E naar de stad te halen. De elektrische wagens in die competitie zouden dan over een stratencircuit in Brussel zoeven.

De Stad werd door de FIA zelf aangezocht om gesprekken te voeren en zo mogelijk een race naar Brussel te halen. Vrijdag vonden daarover de eerste gesprekken plaats.

Of de race er ook komt is allesbehalve zeker. “We zijn niet de enige kandidaat”, klinkt het op het kabinet van schepen van Sport Alain Courtois (MR). “Parijs doet bijvoorbeeld ook mee en het aantal plaatsen voor Europa op de kalender is beperkt.”

Ook praktisch zijn er nog veel zaken uit te werken. De FIA is op zoek naar een stratencircuit van ongeveer 2,5 kilometer, maar waar dat in Brussel moet komen, is nog niet duidelijk.

Als Brussel een race binnenrijft zal die zeker niet gereden worden voor het seizoen 2017-2018.

De Formule E is de hoogste raceklasse voor elektrische wagens, vergelijkbaar met de Formule 1. Momenteel is het eerste seizoen in de competitie aan de gang. De laatste races daarvan vinden op 27 en 28 juni plaats in Londen. Een delegatie van de Stad trekt naar de Britse hoofdstad om te zien hoe zo'n race eraan toe gaat.

Het kampioenschap wordt grotendeels op stratencircuits gereden. Naast Londen zijn ook onder meer Berlijn, Peking en Moskou gastheer voor de competitie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni