Raymond van het Groenewoud
© musicinframe be

Brussel Helpt goed op weg naar een record

NS
© brusselnieuws.be
01/12/2015

Brussel Helpt, de benefietactie van de Vlaams-Brusselse Media (VBM) ten voordele van Minor-ndako, draait op volle toeren. Op zaterdag 5 december is er het slotevenement: Raymond van het Groenewoud speelt een intiem concert in Studio 1 van Flagey.

Het concert is nog niet uitverkocht. Kaartjes kosten 20 euro.

De opbrengst van het intieme concert gaat volledig naar Minor-ndako, een organisatie die jonge, niet-begeleide vluchtelingen opvangt in Brussel en omgeving. Raymond van het Groenewoud heeft zich momenteel afgezonderd van de rest van de wereld om zijn volgende tournee voor te bereiden. Toch maakt hij even tijd vrij om deze benefiet te steunen.

Veel volk op de been
De gemeenschapscentra brachten de voorbije weken al veel volk op de been met evenementen in het kader van Brussel Helpt. Zo trok het concert van Marble Sounds in GC Nekkersdal een honderdtal mensen en zijn de lunches die GC Kontakt aanbiedt zo goed als allemaal uitverkocht. GC De Maalbeek plande en concert van Sioen, dat door de terreurdreiging niet kon plaatsvinden. Daarom werd het concert verplaatst naar café de Monk. Dat optreden alleen al bracht ongeveer 600 euro op. Ook voor het Afghaans buffet en de vertoning van de documentaire The Art of Becoming, was het aanschuiven in GC Essegem. Hoeveel geld er uiteindelijk op de teller zal staan, weten we over enkele weken.

Kunst te veil
Een van de initiatieven die ongetwijfeld ook veel zal opbrengen voor Minor-ndako, is de veiling van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De VGC nodigt iedereen op 4 december uit voor een drink in Zaal Vossenplein op de Emile Jacqmainlaan 135. Vanaf 15.30 uur kan wie wil bieden op kunstwerken uit het VGC-archief. Zo kan je een bod doen op een tekening van E. Vermeulen (zie foto), op luchtfoto’s van Brussel van Robberechts of grafisch werk van Stef Driesen.

Raymond van het Groenewoud & Leonore

data: 5/12, 19.30 (concert)

waar: Flagey, Elsene

Brussel Helpt 2015

Brussel Helpt in het teken van jonge vluchtelingen. Samen met de Brusselse gemeenschapscentra slaan de Vlaams-Brusselse Media de handen in elkaar om geld in te zamelen voor Minor-Ndako. Deze organisatie vangt niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op. Meer informatie en hoe je kan helpen op www.brusselhelpt.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Brussel Helpt 2015

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni