Pont Albert Schaarbeek

Vandaag begint Brussel Helpt, de solidariteitsactie van FM Brussel en Muntpunt. Dit jaar haalt de stadsradio geld op ten voordele van de Brusselse Lokale Dienstencentra die eenzaamheid uit de wereld willen helpen.

Eenzaamheid kan iedereen treffen, jong en oud, van mensen in armoede tot rijke expats. "Eenzaamheid is een groeiend probleem in een stad als Brussel", verklaart presentator Bram Van de Velde de keuze voor het thema. "Het is bovendien een probleem waar een groot taboe rond bestaat. Niemand geeft immers graag toe dat hij of zij eenzaam is."

Het recept van Brussel Helpt blijft ongewijzigd. "We gaan geld inzamelen voor de Lokale Dienstencentra, die overal in Brussel mensen proberen samen te brengen en uit hun isolement te halen. Met het geld dat we ophalen gaan die een rondtrekkend restaurant organiseren. Samen eten is immers een fantastische manier om mensen bij elkaar te brengen."

De komende drie weken hoor je op FM Brussel heel wat Brusselaars die mensen uit de eenzaamheid halen, anderen die er uit proberen te geraken of die er uit zijn geraakt.

Iedereen kan het benefiet steunen, bijvoorbeeld door postkaarten te verkopen. FM Brussel liet speciaal voor Brussel Helpt een setje maken met stadsfoto's van fotografe Saskia Vanderstichele. Mensen kunnen ook een eigen actie op poten te zetten. In beide gevallen is een e-mail sturen naar brusselhelpt@fmbrussel.be de boodschap.

Brussel Helpt loopt nog tot 13 december. Die dag is er het slotevenement in Muntpunt met allerlei activiteiten, optredens van Bai Kamara Jr. en Frank Vander Linden, een spaghettiavond en een party met FM Brussel dj's.

Brussel Helpt steunt dienstencentra: 'Vrijwilligers houden eenzame mensen gezelschap'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni