Brussel in Europese subtop wat betreft ICT

© brusselnieuws.be
16/04/2014

Brussel staat pas op de 24ste plaats in het ICT-klassement van de Europese Commissie. Niet slecht want de lijst bevat meer dan 1.300 regio's, maar toch staat Brussel ver achter topregio’s als München of Londen.

De Europese Commissie heeft een rankschikking gemaakt van de Europese regio’s waar de ICT-sector het succesvolst is. Elk van de 1.300 regio’s kreeg een score op 100 aan de hand van 42 criteria als onderzoek, aantal ICT-bedrijven of internationale netwerken.

Met een score van 48 komt Brussel op de 24ste plaats. Hiermee komt het tussen steden als Frankfurt, Stuttgart en Kopenhagen terecht. Zeker niet slecht dus, maar wel ver van koplopers München, Londen, Parijs of Darmstadt. Leuven - de regio met de beste score voor België, doet het met een elfde plaats beter dan Brussel.

De 34 eerst gerangschikte regio’s zorgen voor het merendeel van de ICT-activiteit in Europa. In die top zitten vooral regio's uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook Nederland doet het goed met twee regio’s in de top 10. Van de twee Belgische steden in de top 34 scoort Leuven, met een 11de plaats, het best.

Het is vooral op het vlak van innovatie en onderzoek dat Leuven beter scoort dan Brussel, vooral dank zij de KU Leuven. Wat het aantal ICT-bedrijven en investeringen in de ICT-sector betreft doet Brussel het wel een beetje beter dan Leuven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni