Brussel in Dialoog, in WTC-toren en bij de Turk

NS
© brusselnieuws.be
13/10/2015

Brussel in Dialoog is maandag van start gegaan. Meer dan honderd mensen namen op de eerste dag deel aan een dialoogtafels. Nog tot 18 oktober zijn er elke dag een tiental dialoogtafels op meerdere locaties, waar gepraat wordt over het thema 'Moving Brussels' ofte 'Bewogen door Brussel'.

'Brussel in Dialoog' is een initiatief van integratiecentrum Foyer en is aan zijn derde editie toe.

Onverwachte ontmoeting
Het concept is eenvoudig: op verschillende plekken in de stad worden dialoogtafels geïnstalleerd. Mensen van allerlei pluimage schuiven aan en praten over het thema 'Bewogen door Brussel'. Een dialoogbegeleider zorgt dat de deelnemers bij het thema blijven: hoe bent u bewogen door Brussel, wat zou u willen realiseren in Brussel en hoe zou u dat doen?

Doordat de deelnemers een heel uiteenlopende achtergrond hebben draait zo’n dialoogtafel gegarandeerd uit op een onverwachte ontmoeting. “De eerste dag van Brussel in Dialoog was alvast een succes: meer dan honderd mensen gingen in groepjes van 6 tot 10 met elkaar in gesprek”, zegt Rein Callewaert van Foyer aan onze redactie.

Onverwachte locaties
De komende dagen vinden er in Brussel op tientallen locaties dialoogtafels plaats. De ene is meer voor de hand liggend dan de andere. Het uitzicht van in de WTC-toren bijvoorbeeld werkt ongetwijfeld inspirerend. Mee aan tafel schuiven kan ook in het christelijk studentenhuis Ruach in de Begijnhofwijk.

“Bij de Turkse Unie zal de dialoogbegeleidster zeker voor animo zorgen, want dat is een erg dynamische vrouw”, vertelt Callewaert nog.

“Op dit moment trekt Foyer dit project, maar we hopen dat op termijn tal van andere verenigingen zelf dialoogtafels oprichten."

Brussel in Dialoog loopt nog tot en met 18 oktober.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni