Broodhuis Grote Markt

Brussel bij duurste steden voor citytrip

SDS
© brusselnieuws.be
27/10/2014

Brussel behoort tot de duurste citytripsteden. Vooral toeristische attracties en verzorgingsproducten kosten er naar verhouding veel.

Dat blijkt uit een onderzoek van automobilistenvereniging Touring en haar Europese zusterverenigingen.

Onderzoekers van de automobielclubs deden 20 Europese steden aan. Ze maakten er telkens uitstapjes en deden ook telkens dezelfde 'typische' twintig aankopen, zoals chips, cola, pasta, koekjes, tandpasta en een tandenborstel.

Acht steden werden door de onderzoekers als zéér duur bestempeld. Oslo spant de kroon, met een rekening van 152,54 euro, gevolgd door Parijs en Londen. Maar met 123,05 euro behoort Brussel op de valreep ook tot deze categorie. Barcelona, Rome en Amsterdam hebben vergelijkbare prijzen.

In Belgrado was de totale prijs slechts 41,46 euro. De Oost-Europese steden bleken over de hele lijn een stuk goedkoper. Maar ook Luxemburg scoort met een prijs van 90,04 euro verrassend laag.

Eten en drinken blijkt in Brussel niet al te duur, net zomin als snacks. Vooral sightseeingtours blijken erg duur in Brussel, met een kost van 23 euro. Ook museabezoeken zijn veel duurder dan gemiddeld: het Museum voor Schone Kunsten kost al 13 euro.

Daarnaast zijn de prijzen relatief hoog in de categorie lichaamsverzorging. Voor een tube tandpasta bijvoorbeeld tel je met 2,92 euro relatief veel neer in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni