Brussel Bad verbindt beide kanaaloevers

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
01/07/2014

Tijd om opnieuw een Brussels Bad te nemen! Na twaalf edities zijn de hoofdstedelingen helemaal vertrouwd met het zomerevenement aan het kanaal dat zowel de zonnekloppers als de sportievelingen, zowel het kleine grut als het uitgaansvolkje kan plezieren.

Behalve de reguliere evenementen, activiteiten en attracties (strandsporten, muziek, horeca,...) staan er ook weer heel wat nieuwigheden op het programma.

Tijdens de openingsavond op 4 juli om half elf, moet het klank- en lichtspektakel ‘From quai to Kaai’ beide oevers van het kanaal met elkaar verbinden. Daarnaast staat ook het Citroëngebouw dit keer open voor een installatie van het Brussels artiestencollectief Farm Prod.

De zone voor de kinderen is fors uitgebreid met speeltuigen en een mooi klimparcours. Zondag zijn er extra boottochten en waterfietsen en kajaks te huur.

Zeer opvallend is ook de introductie van het grote scherm aan de Willebroekkaai, waarop niet alleen de Rode Duivels te zien zullen zijn, maar op woensdagavond (22 u.) ook opera’s van de Muntschouwburg (Cosi Fan Tutte, La Traviata,...) en op donderdag, vrijdag en zaterdag (hoofdzakelijk Italiaanse) openluchtfilms in samenwerking met Cinéma Galeries.

Brussel Bad

4/7 > 10/8, di, wo, do & zo 11 > 22.00, vr & za 11 > 23.00, Akenkaai, Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni