Bruno De Lille opnieuw Groen boegbeeld in Brussel

© brusselnieuws.be
08/12/2013

Groen heeft zaterdagavond in Brussel zijn lijsttrekkers voor de federale, regionale en Europese verkiezingen voorgesteld. Staatssecretaris Bruno De Lille voert de lijst aan voor het Brusselse Gewest, met Annemie Maes op de tweede plaats.

Op de derde plaats van de Groen-lijst voor het Gewest staat Arnaud Verstraete.

Elke Van den Brandt staat in Brussel bovenaan de lijst voor het Vlaams parlement met Luckas Vander Taelen als lijstduwer.

Wat de Kamer betreft trekt Groen in Brussel naar de kiezer op een een gemeenschappelijke lijst met Ecolo. Daarop staat Annalisa Gadaleta op de derde plaats.

“Met deze ervaringsvolle ploeg die zaterdag werd gekozen, willen wij zoveel mogelijk mensen een stem geven die vinden dat het beter kan in Brussel en Vlaanderen op sociaal en milieuvlak,” zei voorzitter Wouter Van Besien.

In Vlaams-Brabant trekt Anne Dedry de Kamerlijst, met Dieter Van Besien op de tweede plaats. Hermes Sanctorum verdedigt er zijn Vlaamse zetel, An Moerenhout staat op de tweede plaats.

Bart Staes verdedigt zijn zetel in het Europees Parlement.

Groen pleit onder meer voor investeringen in hernieuwbare energie en de invoering van een energieprijs die een lager verbruik financieel beloont. Andere prioriteit is het wegwerken van de wachtlijsten voor crèches en rusthuizen.

Brussel Kiest 2014

Op zondag 25 mei vallen de federale, gewestelijke en Europese verkiezingen samen. Voor alle Brusselse berichtgeving kunt op een plek terecht: hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Brussel Kiest 2014

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni