1432 BL Robbing Millions
© Marine Dricot

AGENDA magazine pikt zes namen uit de affiche van Bruksellive. Voor de tiende keer mixt het gratis festival op 26 juli opnieuw rock met electro.

ROBBING MILLIONS
20.00, Belfius Groentheater Stage

Met de eerste ep Ages and sun vielen ze meteen met de rock-'n-rolldeur in huis. Sindsdien kon je deze vijf Brusselaars al aan het werk zien op podia van onder meer Dour, Les Nuits, AB, Trix en Boomtown. Binnenkort mogen ze daar nog Pukkelpop aan toevoegen. Maar mis ze zeker niet op Bruksellive, want deze thuismatch laten ze zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Na de zomer brengen ze een nieuwe ep uit, waaruit de single 'Dinosaur' ons nu al wild maakt.

VUURWERK
1.50, Belfius Groentheater Stage

Een van de projecten van het Brusselse collectief Run Tell Secrecy is VUURWERK. Vorig jaar brachten ze een eerste album uit, Me + one, en sleepten ze een prijs in de wacht als Breakthrough Artist op de Red Bull Elektropedia Awards. Hun muziek herbergt donkere post-dubstepritmes en onlangs verbouwden ze 'Black dog panting' van School Is Cool tot een donker, atmosferisch en dansbaar pareltje. Ook als liveact bouwen ze volop aan een goede reputatie.

HUXLEY
23.30, Red Bull Elektropedia Stage

Iemand die stilaan een vaste waarde genoemd mag worden in de hedendaagse house- en UK-garagescene is Huxley. Met singles als 'Falling upwards' en 'Don't undastand' op vooraanstaande labels als 2020Vision, Hypercolour, Leftroom en Tsuba Records werkte de jonge Engelsman zich gestaag naar de top. Deze zomer speelt Huxley op grote festivals in Nederland, Kroatië en Londen, evenals in bekende clubs in Ibiza. Dit wordt zonder meer een feestje.

MARSHALL JEFFERSON
22.00, Red Bull Elektropedia Stage

Housefanaten mogen levende legende Marshall Jefferson niet missen. Jefferson maakte het genre mee groot vanuit Chicago. In 1986 al met 'The house music anthem' op het legendarische Trax Records. Hij bracht singles uit onder diverse namen (Eleven, Hercules...) en hielp bevriende producers met hun werk (waaronder DJ Pierre met zijn culthit 'Acid tracks). Zijn oeuvre omvat zowel house als deephouse en Detroit techno.

MOODPRINT / YELLOWSTRAPS
15.45/16.30, Red Bull Elektropedia Stage

De bands Moodprint en YellowStraps staan apart op het podium maar werkten wel net samen aan een ep die weldra uitkomt op Tangram Records. Titeltrack 'Landscapes' dwaalt al enkele weken als een lichte nevel door ons hoofd. Moodprint bestaat uit Poldoore (die met 'Heard it all before' onze zomerhit maakte) en Alectric. Het trio YellowStraps brengt binnenkort zijn debuut uit bij het label Unday (Flying Horseman, Trixie Whitley, Yuko).

TERANGA BAND
16.15, Belfius Groentheater Stage

Samba Niang Daff is afkomstig uit de buurt van Dakar, maar belandde in Brussel en leerde daar tijdens een jamsessie gitarist Arthur Maes kennen. Samen richtten ze Teranga Band op. De groep bestaat uit zes leden en brengt een frisse mengeling van reggae, salsa en cumbia. Op Het Kampioenschap Van Brussel sleepten ze de derde plaats in de wacht. Terecht, want de groep wist in geen tijd de volledige AB mee te krijgen. Een stukje Senegal in Brussel!

Bruksellive

data: 26/7, vanaf 14.30

tickets: gratis

waar: Groentheater, Ossegempark, Laken

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Muziek, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni