Reacties
12
Sharing = caring
E-mail

Bruksellive: 'Kwaliteit zal toenemen'

door Milan Vranckx © Brussel Deze Week
Brussel

Op 27 juli is het weer zover. Dan organiseren zeven Brusselse jeugdhuizen de negende editie van Bruksellive, een gratis muziekfestival in het Ossegempark. Een editie die lichtjes verschilt van de vorige, al zal de bezoeker hier niet meteen iets van merken. Bruksellive gaat namelijk samenwerken met de Ancienne Belgique, vertelt coördinator Fred De Ryck.

Fred De Ryck: "Tommigun en Spinvis zullen de Brusselaars zeker weten te bekoren." (© Bart Dewaele)

Waaruit bestaat de samenwerking?
De Ryck: "In de eerste plaats zullen de programmatoren van de AB ons helpen met het onderhandelen met boekingskantoren en met het vinden van nieuwe Brusselse groepen. Daarnaast kunnen onze vrijwilligers ook stage lopen bij hen om logistieke ervaring op te doen en zullen we allerhande tips krijgen rond communicatie. Ook zal AB ons onder de aandacht brengen bij haar publiek. De samenwerking is trouwens niet nieuw, zo konden onze fotografen in het verleden al ervaring opdoen tijdens AB-concerten met de hulp van professionele fotografen."

Wat kan de samenwerking betekenen voor Bruksellive?
De Ryck: "De samenwerking met de AB zal de kwaliteit van het festival zonder enige twijfel verhogen. Daar zijn we vanzelfsprekend zeer blij om, aangezien we kwaliteit zeer hoog in het vaandel dragen. Door de expertise die de AB heeft op programmatisch, logistiek en communicatief vlak zullen we ook groeien. Overigens is het de bedoeling om in de toekomst nog nauwer samen te werken. Zo is een wintereditie van Bruksellive en een platenbeurs iets waar we over nadenken."

Hoe zit het met de Bruksellive voor dit jaar?
De Ryck: "Het belooft weer een fantastische editie te worden. Als ik mijn programmatoren mag geloven, hebben we een line-up die niet moet onderdoen voor die van de afgelopen edities. Namen als Tommigun en Spinvis zullen de Brusselaars zeker weten te bekoren, maar ook het onbekend Brussels talent kan positief verrassen. Dit talent zoeken we dit jaar via een dj-contest in De Kuub en Alleman, twee Brusselse jeugdhuizen. De winnaar van die wedstrijd zal te bewonderen zijn op 27 juli. Komen is dus de boodschap."

Reacties
12
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.

Brussel in uw mailbox?

Abonneer u nu gratis op onze nieuwsbrieven.