Brugge verslaat Anderlecht in Bekerfinale met 2 - 1

EVC
© brusselnieuws.be
22/03/2015

Club Brugge heeft de Bekerfinale tegen Anderlecht gewonnen met 2-1 na een zinderende wedstrijd. Anderlecht kwam vroeg op achterstand, maar maakte net voor affluiten gelijk. Lior Refaelov dompelde paarswit in de toegevoegde tijd echter onder in rouw.

Aan de rust leidde Club Brugge met 1-0 na een prachtige volley van Tom De Sutter in de twaalfde minuut. In de 89ste minuut maakte Anderlecht via Mitrovic gelijk, maar in de 92ste minuut scoorde Brugge-aanvaller Refaelov het winnende doelpunt na een intense bekerfinale.

Die finale was door verkeersdrukte en een paar opstootjes rond het Heizelstadion pas om 18.30 gestart uur in plaats van 18 uur. Dat gebeurde op vraag van RSCA Anderlecht.

De ploegbus raakte immers verstrikt in de drukte rond het stadion. Die was zo groot dat de politie de Houba de Strooperlaan moest afzetten. Maar daardoor kwam de bus van Anderlecht veel te laat aan aan het stadion. De scheidsrechters kwamen zelfs nog later aan.

Om 18.30 uur was het dus zo ver en ging in het Heizelstadion de bekerfinale van start waar voetbalminnend België al weken naar uitkeek: Club Brugge - Anderlecht. Beide teams namen het eerder al twee keer tegen elkaar op in de finale. De eerste keer in 1977, toen Anderlecht in een spectaculaire wedstrijd 4 - 3 verloor van Brugge, en in 1994, toen Anderlecht met 2 - 0 won.

Het was niet alleen uitkijken naar de prestaties op het terrein, maar ook wat er (ver) naast het veld zou gebeuren hield de gemoederen bezig. De finale was een wedstrijd met een groot risico op supportersgeweld.

Opstootjes aan Beurs
Aan de Beurs waren er zondagmiddag een paar opstootjes met supporters. De politie heeft een paar heethoofden opgepakt. In totaal werden 20 Anderlechtsupporters en een Bruggefan opgepakt.

De supporters van Club Brugge zouden veel vroeger dan verwacht in de omgeving van het Beursgebouw zijn aangekomen. Om verdere problemen te vermijden werden ze uit het stadscentrum geleid richting Heizelstadion. Hetzelfde gold voor de Anderlechtsupporters.

Al dagen voor de wedstrijd circuleerden geruchten over een gepland treffen tussen de hooligans van beide clubs. Zelfs hooligans uit het buitenland zouden daarvoor afzakken naar de hoofdstad. De politie zette dus de grote middelen in, zoals een helikopter, politiehonden en agenten te paard.

Ook na de match was de politieaanwezigheid rond het stadion massaal. Tot relletjes kwam het echter niet meer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.