Alain Courtois2

‘Brazilië kost stad Brussel maximaal 200 euro’

DV
© Brussel Deze Week
09/07/2014

De uitstap van burgemeester Yvan Mayeur (PS), eerste schepen Alain Courtois (MR) – ook bevoegd voor Sport – en schepen van Stadseigendommen Mohamed Ouariaghli (PS) naar Brazilië was geen plezierreisje. Mayeur en Courtois hebben de Braziliëreis uitgebreid verdedigd op een extra gemeenteraad.

“Als u ooit burgemeester wordt en zo’n kans doet zich voor, dan zal u ze ook grijpen,” antwoordde Courtois op een vraag van Fabian Maingain (FDF) over de aanwezigheid van de burgemeester en twee schepenen op de Wereldbeker voetbal. Het was volgens Courtois het moment om te lobbyen voor de co-organisatie van het EK Voetbal in 2020 in Brussel. Zo heeft hij met de Russische delegatie kunnen spreken en bovendien was er ook een bijeenkomst van de FIFA.

De reizen zullen de stad hoogstens 200 euro kosten, aldus Mayeur. Omdat de burgemeester van São Paulo alleen Portugees spreekt, was er een tolk nodig bij de ontmoeting met Mayeur. De rest is op rekening van de Belgische Voetbalbond. “Maar”, aldus Mayeur “als de stad de rekening had moeten betalen, waren we ook geweest. Internationale uitwisseling is belangrijk voor de stad.”

Mayeur wijst erop dat de 30.000 euro die voor buitenlandse reizen in de begroting ingeschreven staat, quasi onaangeroerd is. In september volgt een discussie over de samenwerking met buitenlandse steden.

Normaal was er deze week geen gemeenteraad geweest, maar omdat er vorige week te weinig gemeenteraadsleden van de meerderheid aanwezig waren, moest er een extra gemeenteraad ingelast worden. Het over en weer vliegen heeft bovendien tot heel wat verwarring geleid. Toen Courtois wees op ‘een interessante match’ werd er ten onrechte gezegd en geschreven dat hij zijn vliegtuig naar Brazilië moest halen. Dat vliegtuig vertrok pas de vrijdag nadien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni