Brand Justitiepaleis: "Er hadden doden kunnen vallen'

© brusselnieuws.be
04/01/2012
De brand in het Justitiepaleis dinsdag roept opnieuw vragen op over de veiligheid van het gebouw. Voor Luc Hennart, de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg, moet de veiligheid van het gebouw dringend verbeteren.

"Nu moet men concreet de situatie aanpakken. Voor de brandweer was het behelpen. Zo moesten ze zoeken naar de watertoevoer," weet Hennart.

Het brandalarm ging niet af toen de brand uitbrak. Hennart zegt dat het een geluk was dat de brand pas begon in de late namiddag. "Indien dit 's morgens was gebeurd, wanneer er veel meer mensen aanwezig zijn in het gebouw, dan waren er misschien doden gevallen," zegt hij in een interview met tvbrussel.

De werking van het gerecht zal niet zo veel hinder ondervinden van de brand. De meeste stukken zijn gedigitaliseerd. Waar dat niet het geval is, worden de dossiers opnieuw samengesteld. Maar dat vergt tijd en energie. "Het is niet uitgesloten dat bepaalde rechtszaken een vertraging zullen oplopen. Maar alle processen gaan zonder meer door," aldus een woordvoerder van het hof van beroep. Hoeveel en welke dossiers verloren zijn, wil het hof niet kwijt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni