Bpost breidt distributieproject uit naar Brussel

© brusselnieuws.be
28/11/2014

Bpost gaat de dienst City Logistics uitbreiden naar Brussel. Transportbedrijven kunnen goederen deponeren in een opslagplaats van Bpost en die verdeelt ze verder in de binnenstad. Eerder liep al een proefproject in Antwerpen en dat wordt nu positief geëvalueerd.

In Antwerpen ging de dienst van start op 13 juni. In een communiqué noemt bpost het project nu een succes. Voor vier grote vervoerders zijn al meer dan 4.000 zendingen behandeld. "Die werden efficiënter en met een zeer hoge kwaliteit in stad en haven geleverd", klinkt het.

Het project zou bovendien een positieve impact hebben op zowel de mobiliteit als het milieu omdat minder vrachtwagens de stad inrijden. Het aantal gereden kilometers én de uitstoot van schadelijke stoffen, is volgens bpost met 30 procent verminderd.

De uitbreiding naar Brussel is volgens bpost een logische volgende stap. De komst naar de hoofdstad is echter nog in voorbereiding. Bpost wil dan ook nog geen informatie kwijt over mogelijke locaties voor de centrale opslagplaats of een startdatum voor de Brusselse activiteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni