Bouw van Docks Bruxsel in april van start

© FM Brussel
13/03/2014

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe shoppingcenter Docks Bruxsel aan de Van Praetbrug gaan in april van start, zo liet CEO Carl Mestdagh weten. Het shoppingcenter lijkt daarmee de race van de shoppingcentra gewonnen te hebben.

In en rond Brussel staan er drie grote shoppingcentra op til. Neo op de Heizelvlakte, Uplace in Machelen en Docks aan de Van Praetbrug. Dat laatste project blijkt nu als eerste concreet te worden.

In april wordt gestart met de werkzaamheden. Dat liet Carl Mestdagh, de CEO van projectontwikkelaar Equilis, weten op de vastgoedbeurs Mipim in Cannes.

Volgens Mestdagh is het niet eenvoudig geweest, maar zit de financiering nu in een vergevorderd stadium. Het project Dockx Bruxsel kost 200 miljoen euro. De familie Mestdagh brengt zelf 20 miljoen euro in. De rest van het geld komt via leningen van vier banken.

Docks Bruxsel heette aanvankelijk Just Under The Sky.

Volgens de krant De Tijd loopt ook de verhuur van de winkelruimte goed. Onder meer Mediamarkt en H&M zouden een trekkende rol in het project spelen.

Docks Bruxsel moet eind 2016 open gaan, een jaar later dan oorspronkelijk werd aangekondigd.

Docks Bruxsel

In dit dossier vind je alles over het shoppingcentrum Docks Bruxsel, dat in november 2016 na een lange juridische strijd opende aan de Van Praetbrug in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie, Docks Bruxsel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni