Het bomalarm in de buurt van de Beurs is om 21.15 uur opgeheven, vernam brusselnieuws.be. Het verdacht pakket dat was gesignaleerd aan de Anspachlaan bleek geen gevaarlijke inhoud te hebben. Het openbaar vervoer kan weer normaal functioneren.

Voor het gebouw van restaurantketen Pizzahut was vrijdagavond een verdacht pakket aangetroffen in de vorm van een reiskoffer, zo meldde de Brusselse politie. Prompt werden alle gebouwen op het Beursplein en langs de Anspachlaan tussen de Kiekenmarkt en de Verversstraat ontruimd. De politie zette een veiligheidszone in. Het Beursplein en omliggende straten waren ongewoon leeg voor een vrijdagavond. Mensen die in de buurt op café of restaurant waren moesten binnen blijven en mochten zelfs niet bij het raam komen.

Ook voor het openbaar vervoer waren er ingrijpende gevolgen. Op de premetrolijnen 3 en 4 werden de stations De Brouckère, Beurs en Anneessens een tijdje niet meer bediend. Op metrolijnen 1 en 5 werd station De Brouckère gesloten. Het busverkeer werd ongemoeid gelaten.

Het was wachten op Dovo, de ontmijningsdienst van het leger om het verdacht pakket tot ontploffing te brengen. De koffer bleek geen gevaarlijke inhoud te bevatten en dus werd de zone rond de Beurs opnieuw vrijgegeven. Het openbaar vervoer kan weer normaal functioneren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni