De Jamaicaanse sprinter Usain Bolt zal op de komende editie van de Memorial Van Damme het sprintnummer op de 200 meter lopen. Zijn Amerikaanse rivaal Justin Gatlin neemt de 100 meter voor zijn rekening.

Bolt, die op het WK in Peking zowel op de 100 als 200 meter Gatlin klopte in de strijd om het goud, zal het in Brussel dus niet opnemen tegen zijn Amerikaanse rivaal. Op de 200 meter snelde Bolt donderdag naar een chrono van 19.55, goed voor een beste wereldjaarprestatie.

In totaal heeft 'Lightning Bolt' nu al tien wereldtitels op zijn palmares staan. In Peking behaalde de Jamaicaan zijn vierde gouden medaille op rij in de 200 meter na Berlijn 2009, Daegu 2011 en Moskou 2013.

Drie andere kersverse wereldkampioenen zullen verder naar Brussel afzakken. Zo bevestigde de Keniaan Julius Yego, die goud veroverde in het speerwerpen, zijn deelname. Ook de Canadees Shawnacy Barber (polsstokspringen) en de Cubaanse Caterine Ibarguën (verspringen) zullen met een wereldtitel op zak naar de Memorial Van Damme komen.

De 39ste editie van de Memorial Van Damme, vindt plaats op 11 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni