© ThomasB93

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) wil een werkgroep opstarten die een oplossing moet vinden voor de Memorial Van Damme. Door de afbraak van het Koning Boudewijnstadion in 2020 is de toekomst van de atletiekmeeting onzeker.

Het OIympisch Comité wil dat zowel de atletiekfederatie als alle betrokken uit de sportwereld en de politiek in die werkgroep zetelen. Zij moeten een duurzame oplossing uitwerken, zodat de atletiek, "de Olympische sport bij uitstek" grote evenementen in België kan blijven organiseren.

Het geplande voetbalstadion op Parking C zal geen atletiekpiste hebben. Wanneer het Koning Boudewijnstadion verdwijnt om plaats te maken voor woningen en een winkelcentrum, moet de Memorial uitwijken naar een andere locatie. Goede atletiekpistes mét tribune zijn echter dun gezaaid. De organisatoren van de Memorial dreigden eerder om het evenement naar het buitenland te verhuizen als er niet snel een oplossing uit de bus komt.

"Zonder kwaliteitsvolle infrastructuur is het voor de meeste sportdisciplines moeilijk om resultaten van topniveau neer te zetten", klinkt het in een persbericht van het BIOC. "Bovendien bieden internationale sportevenementen zoals de Memorial Van Damme uitzonderlijke kansen om de atletiek te beoefenen en te promoten. Dergelijke evenementen zijn ook een uitstekende manier om ons land in de kijker te zetten in het buitenland."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni