Boeren plannen grote betoging in Brussel

© brusselnieuws.be
01/08/2015

De boze landbouwers zijn van plan om op 7 september massaal in Brussel te komen betogen. Donderdag zorgden wegblokkades van de boeren in de rest van het land al voor enige hinder.

Het boerenprotest begon in Frankrijk, maar breidde al snel uit naar ons land. Ze blokkeerden verschillende op-en afritten van autostrades. Brussel bleef tot nog toe gespaard van de protesten, maar daar komt in september verandering in.

Op 7 september plannen de Belgische landbouwers een betoging in Brussel, samen met hun Europese collega’s. Dat schrijft Het Nieuwsblad. “Een betoging om Europa wakker te schudden”, zegt Piet Vantemsche van de Boerenbond in de krant.

“We gaan die dag met een groot Belgisch front één standpunt formuleren. Onze boeren zijn te zwaar getroffen”, aldus Vantemsche.

De boeren zijn ontevreden omdat de prijzen die ze krijgen voor hun producten te laag liggen. Onder meer aan melk en varkensvlees verdienen de landbouwers te weinig. De vakbonden willen tegen eind augustus een actieplan klaar hebben om de Belgische boeren te redden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni