© restolastminute

Boek eens een last-minute in een restaurant

Sara De Sloover
© brusselnieuws.be
05/06/2014

Via de nieuwe website restolastminute.com kunnen gastronomiefans op het laatste moment met korting een tafel reserveren in een Brussels restaurant. De website is sinds een maand online, en startte met een aanbod van honderd eethuizen. Inmiddels zijn het er al 30 meer.

Het systeem is gebaseerd op het gelijkaardige webplatform Arsène50 van VisitBrussels, waarop kaartjes voor voorstellingen en concerten op de dag van vertoning met forse kortingen te koop zijn.

“Wij passen hetzelfde principe toe op restaurants”, vertelt Matthieu Geelhand, een van de twee bedenkers van restolastminute.com. “Wij waren het een beetje beu dat je op gespecialiseerde websites wel restaurants kon vinden, maar ze dan altijd één voor één moet bellen om te zien of er nog ergens plaats is. Dat kon toch efficiënter, dachten wij.”

Samen met zijn compagnon ging hij in gesprek met restauranthouders. Die kwamen zelf met het idee om kortingen aan te bieden om hun restaurant te vullen en zo de vaste kosten te helpen drukken. “Groot was onze verbazing toen dat concept nog nergens bleek te bestaan”, zegt Geelhand.

'Zekere standing'
Elke ochtend kunt u op de website het aanbod van de restaurants van de dag bekijken – de prijskortingen variëren van 10 tot 50 procent, op de hele kaart, drank niet inbegrepen. Geelhand: “Wij kiezen zelf de restaurants uit. Ze moeten een zekere standing hebben, de gemiddelde prijs van een hoofdgerecht moet hoger dan 25 euro liggen. Dat geeft ook een idee van het type restaurant dat wij op de site willen. Anders is de korting ook te klein om de moeite te zijn.”

Inmiddels doen 130 restaurants in het Brusselse mee – waaronder bekende namen als La Quincaillerie en La Truffe Noire. Restaurateurs betalen maandelijks 70 euro abonnementsgeld. In ruil krijgen zij nieuwe klanten over de vloer. “In de maand dat we open zijn hebben al 2.000 mensen van onze website gebruikgemaakt om een restaurant te reserveren”, zegt Geelhand.

Restolastminute is inmiddels ook in gesprek met restaurants in Antwerpen, Gent, Luik en Namen om daar eenzelfde aanbod uit te bouwen. Zodra er ongeveer 30 plaatselijke eethuizen meedoen, zullen bewoners van die steden ook op de boekingssite terechtkunnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni