BNP plant ruimte voor Bozar in nieuw hoofdkwartier

© brusselnieuws.be
12/09/2014

In haar nieuwe hoofdzetel op de Warandeberg plant de bank BNP Paribas Fortis semipublieke functies om beter te integreren in het stadsweefsel. De bank onderzoekt momenteel of het gebouw nuttige diensten kan aanbieden aan de buren van Bozar, zoals een parking, een boekenwinkel of een balie voor ticketverkoop.

BNP Paribas Fortis plant een nieuw futuristisch gebouw op de site Warandeberg. In het Paleis voor Schone Kunsten er net naast huist Bozar. Het cultuurhuis krijgt nu mogelijk een ruimte in het bankgebouw, schrijft De Standaard.

“We zijn goede buren”, zegt BNP Paribas Fortis-woordvoerster Hilde Junius aan brusselnieuws.be. “Wij sponsoren hen al jaren. Ze doen het heel goed, en ze breiden uit. Hun ticketverkoop gebeurt nu al niet meer in het gebouw zelf, maar aan de overkant van de straat.”

Het bedrijf kijkt momenteel met de architect naar een manier om het nieuwe hoofdkwartier beter te integreren in de buurt. “Het gelijkvloers zou uiterst geschikt zijn om er semipublieke functies onder te brengen. Zoals de ticketverkoop van Bozar, of een foyer of bookshop voor hen.”

Daarnaast overweegt de bank om de parking van het nieuwe gebouw ’s avonds en in het weekend open te stellen voor het publiek van Bozar. “Ons personeel gebruikt de parking overdag, dus ’s avonds zou die toch leeg zijn. En in het centrum van de stad is er natuurlijk altijd tekort aan parkeerplaatsen.”

De bank overlegt momenteel met de architect en Bozar over de haalbaarheid van de plannen. De haalbaarheidsstudie zal volgens Junius een half jaar tot een jaar in beslag nemen.

Sowieso wordt het nog even wachten: eerst moet het huidige gebouw met de twee karakteristieke torens leeggehaald worden. Daarna wordt het aanwezige asbest verwijderd en gaat het gebouw tegen de vlakte. De werken aan het nieuwe gebouw worden normaal in 2017 aangevat, en moeten tegen 2020 klaar zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni