© Brussel Blogt/Thijs Snauwaert

Bloemenwinkel Dansaert antwoordt met humor op molotovaanval

© brusselnieuws.be
20/03/2015

Bloemenwinkel Flower Attitude op de Dansaertstraat is opnieuw open na de aanval met een molotovcocktail begin deze maand. De zaak zet de heropening in de verf met opvallende tekeningen in de vitrine. “Het is beter om met humor te antwoorden dan met verbaal geweld.”

Flower Attitude gaat vandaag vrijdag opnieuw open na een sluiting van bijna drie weken. Op 2 maart kreeg de winkel immers een kassei en een molotovcocktail door de vitrine.

De schade van de aanval was groot. “Niet allen financieel, maar ook psychologisch”, zegt uitbater Laurent Gemenick aan brusselnieuws.be. “Gelukkig hadden we een goede werkploeg. Hier is op drie weken tijd werk verzet dat normaal drie maanden zou kosten. De winkel zit in een nieuw jasje.”

Bij wijze van statement kreeg de etalage enkele nieuwe afbeeldingen mee. In de tekening wordt duidelijk gemaakt dat flessen beter gebruikt worden om bloemen in te zetten, dan om molotovcocktails te maken. “We wilden zeker met humor reageren op het incident, dat is beter dan verbaal geweld”, zegt Gemenick.

De uitbater is wel dankbaar voor de steun in de wijk van de afgelopen weken. “Iedereen in de buurt heeft ons geweldig gesteund”, zegt Gemenick. “De bewoners en de handelaars, en ook de politie.”

Over wie er achter de aanval zit, is nog geen extra nieuws. “Het onderzoek is nog lopende”, zegt Gemenick. “Er zijn wel extra veiligheidsmaatregelen genomen in de wijk.”

© Flower Attitude

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni